Често задавни въпроси

КАКВА Е МИНИМАЛНАТА ВЪЗРАСТ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛА?

С цел опазване на здравето на всички четириноги посетители на хотел „Viki“, при настаняване Вашето куче трябва да има завършен ваксинационен курс и ваксинация срещу Кучешка кашлица, направена минимум три дни преди деня на пристигането си. Кутрета също са добре дошли, стига да са минали поне две седмици от поставянето на задължителните бебешки ваксини и на ваксина срещу Кучешка кашлица.

КАКВО ДА НОСЯ, КОГАТО НАСТАНЯВАМ КУЧЕТО СИ?
  • Най-важното е да донесете паспорт, за да се уверим, че всички ваксинации и обезпаразитявания са в ред
  • Храна, достатъчна за целия престой; в случай, че не носите храна, кучето Ви може да се храни с гранули, предоставена от нас срещу допълнително заплащане;
  • Нашийник – здрав и плътен нашийник, по възможност не най-луксозният, който притежавате; има възможност да бъде скъсан или повреден при игра, затова препоръчваме да изпратите любимеца си с по-обикновен нашийник; за безопасността и комфорта на кучето Ви, стоенето с нагръдник на двора не е препоръчително; ако Вашето куче е с противопаразитна каишка, тя ще бъде премахната и прибана до заминаването му, тъй като при игра може да се скъса и да бъде погълната от друго куче; противопаразитната каишка НЕ Е достатъчно обезпаразитяване според ЗВМД, така че кучето Ви трябва да бъде обезпаразитено с хапче или пипета за външни паразити;
  • Не е нужно да носите легълца, постелки или одеала, защото разполагаме с чисти, меки и удобни легла във всякакви размери; всяко легло е изпрано и дезинфекцирано преди употреба;
  • Не е нужно да носите повод – имаме предостатъчно на разположение;
КАКВИ ХРАНИ ПРЕДЛАГАТЕ В ХОТЕЛА?

Ако кучето Ви има чувствителен стомах Ви препоръчваме да не сменяте храната му. В случай, че не носите храна или ако просто искате да разнообразите диетата на своя любимец хотел „Viki“ предлага няколко вида гранулирани и консервирани храни при допълнително заплащане според дажбата. Ето някои от предлаганите храни:
Сухи храни:
Royal Canine , Purina ProPlan, N&D, Dr.Clouder, Eukanuba, DogChow, Friskies, и др
Консервирана храна:
Pipper, N&D, Nuevo, Rinti, и др.

ЗАЩО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КУЧЕТО МИ ДА Е ВАКСИНИРАНО СРЕЩУ КУЧЕШКА КАЩЛИЦА, ПРЕДИ ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСТАНЕНО В ХОТЕЛА?

Кучешката кашлица е силно заразна вирусна инфекция, каято се предава изключително бързо. За нас е много важно да поддържаме кучето Ви в оптимално здраве, докато е поверено на нашите грижи. Тъй като сме запознати със скоростта, с която се разпространява Кучешката кашлица, не искаме да поемаме рискове всички гости на хотела да се заразят.

ИМАТЕ ЛИ ВЕТЕРИНАР В ХОТЕЛА?

Хотел “Viki” работи със ветеринарен лекар, който е на разположение 24/7 за оказване на съдействие при възникнало неразположение от страна на домашния Ви любимец.

КАКВИ ВАКСИНАЦИИ ТРЯБВА ДА ИМА КУЧЕТО МИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСТАНЕНО В ХОТЕЛА?

Всяко куче, което приемем за хотел или за целодневна занималня, трябва да бъде с активна годишна ваксина и ваксина срещу бяс, трябва да е обезпаразитено най-много 2 седмици преди посещението при нас и да има поставена ваксина срещу Кучешка кашлица. Всичко това трябва да бъде отразено в паспорта, който носите. Ако при пием на кучето в хотела годишната ваксина и/или ваксината срещу бяс липсват в паспорта и ветеринарят на кучето Ви не може да докаже поставянето им, кучето ще бъде заведено за ваксинация за сметка на стопанина си.